sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Permis koulussa

Tossa jokunen viikko sitten ennen topin alkua päästiin koulussa testaamaan permiksiä oikeeseen hiukseen ja minä tein osapermiksen Minjalle patukoilla.

Keskustele asiakkaan kanssa, mitä asiakas haluaa, mitä suosittelet hänelle ja tehkää siitä yhteenveto, mitä lähdette toteuttamaan. Muista ottaa huomioon minkä rullakoon valitset ja tekniikka, asiakkaan hiuksen kunto ja pyöryläiset, jotta hius saa turvallisen käsittelyn ja kauniit kiharat!

Rullaus tehdään pyyhekuivaan hiukseen, joten hiukset pestään ensin syväpuhdistavalla shampoolla. Jos hiukset ovat puhtaat niin kerta riittää, mutta jos hiuksissa on mitään aineita edes pieni kerros lakkaa, suositellaan pesemään hiukset 2 kertaa syväpuhdistavalla.

Ja sit vaan rullaamaan.

 Rullat päässä. Käytin rullauksen aikana no nothing mistiä, joka auttaa rullauksessa.

 Sitten valittiin permanenttiaine C joka on hyvä valinta jos hiuksia on vaalennettu, joten hius ei kestä kovin vahvoja aineita. Samassa kuvassa Kiinnitysaine, sekoitussuhde 1+1 eli yks osa ainetta yks vettä, sitä ei kuitenkaan laiteta vielä tässä vaiheessa.
Meillä koululla on käytössä KC Professional Multiwave Sensitive- permanenttiaineet, jotka eivät sisällä ammoniakkia, tioglykolaattia tai hajusteita. Nämä aineet siis käy allergisille asiakkaille! Eivätkä rasita hiuspohjaa ;)
 Ennen permanettiaineen levittämistä pyöräytetään asiakkaan pään yli pumpulia ettei se valu kasvoille, voit kuitenkin antaa varuilta asiakkaalle paperia, jos ainetta alkaa valua kasvoille.
 Kun aine on levitetty tarkasti jokaisen rullan päälle, laitetaan huppu tai elmukelmua rullien päälle. Kaikissa A, B ja C aineissa on sama vaikutusaika 10min!
Vaikutusajan jälkeen mennään pesupaikalle ja huuhdellaan rullia 5min, jotta permanenttiaine huuhtoutuisi pois!  

 Sen jälkeen tuputellaan sienellä kiinnitysaine 2 kertaa, mutta kertojen välissä otetaan rullat pois. Ekan aineen vaikutusaika on vähintään 5min! tämän jälkeen otetaan rullat pois ja tuputellaan toisen kerran kiinnitysaine ja anna vaikuttaa n. 3min ja huuhtele huolellisesti.

Tämän jälkeen voisi laittaa myös Keratiini kovettajaa, joka poistaisi permanentin voimakasta hajua, mutta tässä sitä ei laitettu. Keratiinikovettajan vaikutusaika pari min.


 Kiharat märkinä.
 Ja kuivina. Permanentin tarkoituksena oli tuoda pörröisyyttä ja tuuheutta. Asiakas oli erittäin tyytyväinen! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti